Obnovení zapomenutého hesla

Založení nového účtu

Cestovní formality

Turecko - vízum a pas

Pokud cestujete do Turecka za turistickým účelem a Váš pobyt nepřesáhne devadesát dnů, nepotřebujete od 1. ledna 2005 žádné vízum, stačí Vám pouze cestovní pas České republiky s platností minimálně měsíc po plánovaném pobytu. Pokud ale do Turecka cestujete za jiným účelem než turistickým, např. za účelem vědeckého výzkumu, práce, studijního pobytu, natáčení filmu nebo fotografování, musíte si vízum obstarat.

Adresa tureckého velvyslanectví je:

Na Ořechovce 69

162 00   Praha 6

Pokud cestujete do Turecka motorovým vozidlem, budete potřebovat mezinárodní řidičský průkaz, technický průkaz a doklad o zaplacení povinného ručení pro zahraničí, tzv. zelenou kartu.

Údaje jsou platné k roku 2012. Aktuální situaci Vám velmi rádi sdělíme na telefonních číslech po levé straně nebo emailem. Nebo si můžete aktuální stav sami ověřit přímo na stránce Ministerstva zahraničních věcí na Turecko - režim vstupu a víza